Palliatieve Zorg

Locatie: 

Het postgraduaat Palliatieve Zorg is een opleiding voor professionals in de gezondheidszorg die inzicht en vaardigheden willen verwerven in de palliatieve zorg.

Palliatieve zorg is erop gericht om een patiënt met een terminale ziekte (en zijn naasten) een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Als palliatieve zorgverlener heb je aandacht voor de lichamelijke klachten maar ook voor de psychische, sociale en soms spirituele problemen van de patiënt en zijn naasten.

Deze ervaringsgerichte opleiding wil je kennis verdiepen in palliatieve zorg en je beroepshouding verder ontwikkelen.

De Erasmushogeschool Brussel verzorgt deze opleiding in samenwerking met de Hogeschool-Universiteit Brussel en het Forum Palliatieve zorg.

Dit postgraduaat volgt op de Introductie Palliatieve Zorg.

Toelatingsvoorwaarden

Om deel te nemen aan de postgraduaat dien je in het bezit te zijn van een diploma Hoger Onderwijs. Ook ASBO, 4 de graads- of HBO5-verpleegkundigen kunnen mits voldoende motivatie toegelaten worden tot de postgraduaten. Zij ontvangen een getuigschrift van permanente vorming.

Getuigschrift

Na afloop ontvang je een getuigschrift postgraduaat in de Palliatieve Zorg van 20 studiepunten.

Programma

De lesdata van deze opleiding vallen grotendeels samen met die van het postgraduaat Verpleegkundige in de Palliatieve Zorg.  De opleiding start op donderdag 11 september 2014. Examendata zijn dezelfde. De lessen gaan door op Erasmushogeschool Brussel en HUB Campus Terranova.

Het programma is als volgt:

  • Medisch-sociale aspecten van palliatieve zorg
  • Patiëntencommunicatie en -begeleiding
  • Complementaire therapieën
  • Spirituele zorg
  • Ethiek en zorgethiek
  • Domeinspecifieke workshops
  • Studiedagen
  • Werkveldervaring (56 stage-uren)

Kosten

Deze opleiding kost 520 euro (inclusief Introductie)

Inschrijven

Je kunt je inschrijven bij de HUB.

Meer informatie: 
<p><a href="/opleiding/basiscursus-palliatieve-zorg">sophie.brasseur@ehb.be<br />Basiscursus Palliatieve Zorg</a><br /> <a href="http://www.forumpalliatievezorg.be/">Forum Palliatieve Zorg</a><br /> Andere bij- en nascholingen: EhB+, <a href="http://www.ehb.be/plus/contact">Centrum voor Permanente Vorming van de Erasmushogeschool Brussel</a><br /> <a href="http://www.hubrussel.be/palliatieve">Informatie over de opleiding Palliatieve Zorg op de website van de Hogeschool-Universiteit Brussel</a></p>
ID Opleiding: 
123
Datum: 
11 september 2014