Master Toerisme

Naam volgens hoger onderwijsregister: 
Master in het toerisme

De Erasmushogeschool Brussel biedt in samenwerking met een aantal Vlaamse hogescholen en universiteiten de master Toerisme aan. De opleiding wordt gecoördineerd door de Katholieke Universiteit Leuven. De lessen vinden ook daar plaats.

 Enerzijds legt de opleiding de nadruk op economische en organisatorische aspecten van het toerisme zoals de economische betekenis van toerisme, strategisch management, marketing, organisatie en beleid.
Anderzijds schenkt de opleiding aandacht aan enkele maatschappelijke aspecten van het toerisme: duurzaamheid, mobiliteit, cultuur en stedelijk toerisme.

De master biedt een programma waarin alle dimensies van het toeristische vak ten volle aan bod komen.

Toekomstmogelijkheden

Het diploma master Toerisme opent onder andere deuren naar midden- en hogere kaderfuncties in de toeristische sector en bij de overheid, functies in onderwijs, onderzoek of navorming in het studiedomein van toerisme.

Toelatingsvoorwaarden

Studenten Erasmushogeschool BrusselDe master Toerisme staat onder andere open voor studenten van de bachelors Hotelmanagement, Toerisme & Recreatiemanagement en studenten van de universitaire opleidingen economische, politieke en sociale wetenschappen, geografie, rechten, stedenbouw en ruimtelijke ordening.

Heb je een diploma van een andere universitaire opleiding dan is toelating mogelijk via een intake-commissie.

Afhankelijk van je vooropleiding volg je een schakelprogramma (als je een diploma hebt uit het professioneel hoger onderwijs) of een voorbereidingsprogramma (als je een universitair diploma hebt). Elk programma omvat 45 studiepunten.

De master Toerisme is in principe alleen toegankelijk voor studenten die met succes het schakelprogramma of het voorbereidingsprogramma hebben doorlopen.

Programma

De master Toerisme loopt van september tot en met juli en omvat 60 studiepunten.

De vakken van de master zijn:

  • Economische betekenis van toerisme
  • Strategisch management in toerisme
  • Marketing in toerisme
  • Toerisme-organisatie en beleid
  • Mobiliteit, vervoer en transport in toerismeperspectief
  • Stedelijk toerisme
  • Toerisme en duurzame regionale ontwikkeling
  • Toerisme en cultuur
  • Analyse case uit de toeristische praktijk
  • Masterproef

Kosten

Voor deze opleidingen gelden de normale studiegelden.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven van 1 april tot en met 25 augustus via de website van de KU Leuven.Bron: website van de KU Leuven.

Meer informatie: 
<a href="http://wet.kuleuven.be/masterintoerisme" title="Master Toerisme" id="exjm">Master Toerisme</a> (KU Leuven)<br /> <span class="naam"><span class="naam"><a href="http://www.campusdansaert.be/nl/contact-dansaert">Contact opnemen</a><br /> <a href="/infodagen">Infodagen </a><a href="/brochures"><br /> Brochure</a><br /> </span></span>