Bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement

Naam volgens hoger onderwijsregister: 
Bachelor in het toerisme en het recreatiemanagement

Als je een carrière wil in de reisindustrie of de toeristisch-recreatieve sector, dan is de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement zeker iets voor jou. De driejarige professionele bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement van het departement Campus Dansaert is een veelzijdige opleiding die je voorbereidt op een boeiende functie in deze sectoren. Je leert onder meer omgaan met toeristische software, een reisbureau managen (via een business game) en een buitenlandse reis organiseren. Kortom: je wordt optimaal voorbereid op het latere beroepsleven.

Een jong team docenten met praktijkervaring en veel contacten bezorgt je de nodige inzichten in de sector.

Toekomstmogelijkheden

Met het diploma Bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement vind je vrijwel meteen een job. Je kan terecht in verschillende ondernemingen zoals reisbureaus, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, bungalowparken, overheidsdiensten en congresbedrijven.

Je kan na deze bachelor ook via een schakelprogramma de master Toerisme volgen. Tot slot kun je ook nog in een jaar (met studieduurverkorting) de bachelor Hotelmanagement doen.

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding gelden de normale toelatingsvoorwaarden. Je hoeft geen specifieke basis te hebben om te beginnen aan onze opleiding. Het programma bevat geen wiskunde of andere wetenschappen en wat betreft de informatica en bij de talen Spaans en Duits starten we volledig vanaf nul.

Aan studenten die elders al een diploma of credits hebben behaald verleent de EhB vrijstellingen op basis van EVC-EVK-procedure. Zo kan je een individueel studietraject volgen. Behaalde je al credits aan de Vrije Universiteit Brussel, dan kan je onmiddellijk nagaan of je vrijstellingen krijgt. Studeerde je aan een andere universiteit? Neem dan zeker contact op met de trajectbegeleider van de opleiding die je wil aanvatten. Hij zal samen met jou nagaan of je in aanmerking komt voor vrijstellingen.

Programma

De bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement loopt van september tot en met juli en omvat 180 studiepunten.

Deze opleiding kun je doorgaans in drie jaar afronden.

In de opleiding wordt traditioneel onderwijs gecombineerd met projectwerk en werken via een elektronische leeromgeving. De opleiding stelt de praktijk centraal in onder meer praktijksimulaties, bedrijfsbezoeken, uitstappen, stages, seminaries en colleges met gastsprekers.

Door praktijkgerichte opdrachten van de opleiding heb je minder traditionele lessen en meer groepswerk.

Het opleidingsprogramma steunt op vier pijlers:

Toeristische industrie

 • Uitgaand & Inkomend toerisme
 • Overheid
 • Luchtvaart, cruise
 • Accommodatie
 • Evenementen en recreatie


Bedrijfskunde

 • Economie & boekhouden
 • Recht
 • Onderzoekstechnieken
 • Marketing


Wereld

 • Toeristische aardrijkskunde
 • Kunst- & Cultuurgeschiedenis
 • Topografie
 • Productkennis


Talen

In onze opleiding zijn vreemde talen uiteraard van groot belang: Engels en Frans zijn verplicht, daarnaast kies je zelf voor een van volgende combinaties:

 • Frans intensief + Duits
 • Frans intensief + Spaans
 • Duits + Spaans

 

Je krijgt tijdens de opleiding de nodige vrijheid om je creativiteit te ontplooien maar je wordt daarbij voortdurend begeleid en gecoacht worden. Zo krijg je een goede kijk op je studievoortgang.

Kosten

Voor deze opleidingen gelden de normale studiegelden. Wij bieden je een volledige computer- en onderzoeksinfrastructuur aan, die je ook buiten de lessen om kan gebruiken. Je gaat tijdens de opleiding regelmatig zelf op stap. We maken onder meer uitstappen naar Antwerpen, Gent, Brugge, Parijs, de Belgische kust en enkele musea. Bijgevolg moet je rekening houden met ongeveer 400 euro bijkomende kosten.

Inschrijven

Je schrijft je in tijdens de infodagen of vanaf maart tot september op het studentensecretariaat van Campus Dansaert (check eerst de zomersluiting). Voor deze opleiding geldt de normale inschrijvingsprocedure.

Meer informatie: 
<a href="/toerisme-recreatiemanagement-opl">Toerisme &amp; Recreatiemanagement</a><br /> <span class="naam"><span class="naam"><a href="http://www.campusdansaert.be/nl/contact-dansaert">Contact opnemen</a><br /><a href="/infodagen">Infodagen </a><a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/toerisme_recreatiemanagement.pdf"><br />Brochure</a><br /></span></span> <p><img src="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/logo-nvao-small.gif" alt="Logo NVAO"></p>
Opleidingscode: 
DHPBATRMAN