Inschrijven

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven aan de Erasmushogeschool Brussel (EhB).

Toelatingsvoorwaarden

Inschrijven aan de Erasmushogeschool BrusselOm je in te schrijven voor een bacheloropleiding volstaat een diploma van het secundair onderwijs of een (buitenlands) studiebewijs dat als gelijkwaardig wordt erkend. (Lees de gedetailleerde toelatingsvoorwaarden voor het hoger onderwijs).

Als je wilt starten aan de bachelor Muziek, bachelor Drama, bachelor Musical of bachelor Audiovisuele Kunsten, moet je slagen voor een artistieke toelatingsproef.


Voor andere opleidingen zoals bachelor na bacheloropleiodingen, master na masteropleidingen, postgraduaten en bij- en nacholingen kunnen specifieke toelatingseisen gelden. Bekijk de details van de opleidingen in kwestie voor specifieke toelatingseisien.

Als je niet beschikt over voldoende kennis van het Nederlands dan kan het departement beslissen dat je moet deelnemen aan een taaltest. Indien je niet voor de taaltest slaagt, kan je niet worden ingeschreven.

Online registratieHoe en wanneer inschrijven?

1) Online registratie (nieuwe studenten): voor je je definitief inschrijft registreer je je online (nog niet voor 2014-2015; werkt niet met oudere internetbrowsers). Dit geldt ook voor de studenten van het Rits die een toelatingsproef moeten doen. Studenten voor het Koninklijk Conservatorium moeten zich apart inschrijven voor de toelatingsproef. Hierdoor zijn al je persoonlijke gegevens alvast correct ingevoerd. Met de afdruk van je online registratie ga je vervolgens naar het studentensecretariaat van het departement.

Herinschrijvingen (dus voor studenten die al ingeschreven waren) verlopen ook digitaal, ga daarvoor naar https://cas.ehb.be/login, en klik op herinschrijvingsaanvraag.

2) Je kan je definitief inschrijven vanaf eind juni 2014. Dat  doe je op het studentensecretariaat van het departement dat je opleiding aanbiedt. Let op! De EhB heeft een zomersluiting. Check deze pagina's vanaf juni om de juiste regeling per departement te kennen. De hogeschool is volledig gesloten tussen 21 juli en 17 augustus 2014. Daarna zijn we er weer vanaf 18 augustus.

Kies je voor een opleiding aan het Rits of het Koninklijk Conservatorium Brussel,  breng dan een bezoek aan deze pagina voor meer informatie over de inschrijvingsdata en de inhoud van de toelatings- of oriëntatieproeven voor de kunstopleidingen.

Het academiejaar start op 22 september 2014. Je kan je inschrijven tot en met 31 oktober van het nieuwe academiejaar. Voor een inschrijving na 31 oktober moet je een gemotiveerde schriftelijke aanvraag bij het departementshoofd indienen. Samen met een trajectbegeleider wordt bepaald welk programma je nog kunt opnemen tijdens het lopende academiejaar. Check hier welke opleidingen inschrijven in februari toestaan (onder voorbehoud van wijzigingen).

Wat breng je mee?

  • afdruk van de online registratie
  • het origineel diploma van secundair onderwijs of een voorlopig bewijs hiervan (er wordt ter plaatse een fotokopie genomen)
  • getuigschriften of diploma's van studies of werk van de periode tussen het laatste jaar secundair onderwijs en de inschrijving aan de hogeschool
  • identiteitskaart of geldige verblijfsvergunning
  • SIS-kaart: enkel indien er geen rijksregisternummer is vermeld op de achterzijde van de identiteitskaart

Leerkrediet

Sinds 2008-2009 geldt een nieuw systeem om te bepalen of een onderwijsinstelling voor een inschrijving overheidsfinanciering krijgt: het leerkrediet. Zolang je over leerkrediet beschikt, financiert de overheid je opleiding en betaal je de reguliere bedragen aan studiegelden (eventueel in combinatie met een studiebeurs). De EhB kan je inschrijving weigeren als je geen leerkrediet meer hebt.

Buitenlandse studenten

Ben je een buitenlandse student en wil je je inschrijven, dan vind je alle informatie op de pagina Buitenlandse student.

Meer informatie

Registreer je online