Bachelor Verpleegkunde

Naam volgens hoger onderwijsregister: 
Bachelor in de verpleegkunde
Locatie: 

De driejarige bachelor Verpleegkunde van het departement Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur leidt je op tot een een veelzijdige professional die verantwoordelijkheid kan dragen voor het hele verpleegkundige proces.

Als verpleegkundige verleen je kwalitatieve zorg aan gezonde en zieke mensen. Je geeft injecties, legt infusen aan, dient geneesmiddelen toe of helpt de patiënt bij het opstaan na een operatie. Ook bewaak je de toestand van de patiënt en geef je informatie aan de patiënt en zijn familie. Daarnaast coördineer en organiseer je de zorgverlening en bewaak je de kwaliteit ervan. Dit betekent dat je zelfstandig en in teamverband moet kunnen werken met collega’s en andere deskundigen uit de gezondheidszorg.

De opleiding heeft als doel een zo breed mogelijke verpleegkundige te vormen. De nadruk ligt op een beroepsgerichte vorming, benaderd vanuit een multidisciplinaire en internationale context, aansluitend op maatschappelijk relevante ontwikkelingen.

Je kan je in het derde modeltraject extra verdiepen binnen de acute, chronische, pediatrische, sociale en geestelijke of zorgverlening.

Campus Jette beschikt over een studiecentrum met bibliotheek, mediatheek en multimediacentrum met internet. Je kunt vanaf thuis of van op kot je cursussen raadplegen, oefeningen maken en met je medestudenten communiceren. Binnen de campus is er wireless internet.

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding gelden de normale toelatingsvoorwaarden. Je hoeft geen exacte vakken te hebben gevolgd om te beginnen aan deze opleiding.

Voor studenten die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg bestaan er diverse alternatieve trajecten waarmee ze snel het bachelordiploma Verpleegkunde kunnen behalen.

Voor deze opleiding bestaat een aangepast traject waardoor je je werken en studeren kunt combineren.

Aan studenten die elders al een diploma of credits hebben behaald verleent de EhB vrijstellingen op basis van EVC-EVK-procedure. Zo kan je een individueel studietraject volgen. Behaalde je al credits aan de Vrije Universiteit Brussel, dan kan je onmiddellijk nagaan of je vrijstellingen krijgt. Studeerde je aan een andere universiteit? Neem dan zeker contact op met de trajectbegeleider van de opleiding die je wil aanvatten. Hij zal samen met jou nagaan of je in aanmerking komt voor vrijstellingen.

Toekomstmogelijkheden

Alle studenten kunnen onmiddellijk aan de slag (onder andere in ziekenhuizen en maatschappelijke gezondheidszorg) wegens het grote tekort aan verpleegkundigen.

Na de bachelor Verpleegkunde kun je de bachelor Zorgmanagement (twee jaar) of op de master in de Verpleeg- en Vroedkunde (twee jaar) volgen.

Daarnaast kun je via een verkort programma de bachelor Vroedkunde volgen. Tot slot biedt de EhB diverse interessante postgraduaten, banaba's en bij- en nascholingen voor professionals in de gezondheidszorg.

Programma

De meeste studenten volgen het modeltraject, maar het is mogelijk om een persoonlijk traject te volgen. Een modeltraject telt 180 studiepunten en bestaat uit drie deeltrajecten gespreid over drie jaar. Elk jaar kent twee semesters en is opgebouwd rond verschillende modules. Na elk semester volgt een blokperiode en daarna examens.

Enkele opleidingsonderdelen uit het eerste jaar zijn:

  • Verpleegkundige diagnostiek en interventies
  • Anatomie-fysiologie
  • Psychosociale wetenschappen
  • Juridische en Ethische aspecten in de verpleegkunde
  • Gezondheidsbevordering en communicatie
  • Zorg voor de specifieke zorgvrager - streven naar gezondheid
  • Basisverpleegkunde - Verpleegtechnische vaardigheden
  • Stage

Stages maken een verplicht deel uit van de opleiding. De EhB heeft een nauwe band met het UZ Brussel en enkele andere partnerziekenhuizen. Voor je op stage gaat, oefen je sociale en technische vaardigheden in het skillslab. Stage lopen in het buitenland kan via onze Europese partnerinstellingen maar ook buiten Europa.

Kosten

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden.

Inschrijven

Je schrijft je in tijdens de infodagen of vanaf juni bij het studentensecretariaat van het departement (check eerst de zomersluiting). Voor deze opleiding geldt de normale inschrijvingsprocedure.

 

 

Meer informatie: 
<p> <a href="http://gezondheidszorg.ehb.be/gla/info-contact">Contact</a><br /> <a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/verpleegkunde.pdf">Brochure<br /></a><a href="http://gezondheidszorg.ehb.be/verpleegkunde">Bachelor Verpleegkunde</a><br /> <a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/verpleegkunde.pdf"><br /></a><a href="/infodagen">Infodagen</a> </p> <p><img src="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/logo-nvao-small.gif" alt="Logo NVAO"></p>
Opleidingscode: 
KGPBAVP