Bachelor Lager Onderwijs

Naam volgens hoger onderwijsregister: 
Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs
Locatie: 

De driejarige bachelor Lager Onderwijs van het departement Onderwijs & Pedagogie leidt je op tot leerkracht voor de lagere school. Leerkracht is een mooi beroep omdat je kinderen leert lezen, schrijven, nadenken en ontdekken. Zonder leerkrachten is er geen toekomst.

Kiezen voor de bachelor Lager Onderwijs aan de Erasmushogeschool Bussel (EhB) is een keuze met toekomst, want er is een tekort aan leerkrachten. Met het diploma bachelor Lager Onderwijs kun je in alle leerjaren van het lager onderwijs lesgeven, zowel in het gewoon als in het buitengewoon onderwijs. Ook kun je ermee aan de slag als GOK- (Gelijke Onderwijs Kansen) of als zorgleerkracht.

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding gelden de normale toelatingsvoorwaarden. Als je al leraar kleuteronderwijs bent, kun je de bachelor Lager Onderwijs volgen via een verkort traject van een jaar (63 studiepunten).

Voor deze opleiding bestaat een aangepast traject waardoor je je werken en studeren kunt combineren.

Toekomstmogelijkheden

In Vlaanderen en Brussel is er een grote behoefte aan leerkrachten voor het lager onderwijs. De afgestudeerden van de laatste vijf jaar vonden allemaal binnen twee maanden werk. Na de opleiding kun je de bachelor na bachelor Buitengewoon Onderwijs volgen. Daarnaast organiseert de EhB diverse interessante postgraduaten en bij- en nascholingen voor leerkrachten.

Kosten

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden.

Inschrijven

Je schrijft je in tijdens de infodagen of vanaf juni bij het studentensecretariaat van het departement (check eerst de zomersluiting). Voor deze opleiding geldt de normale inschrijvingsprocedure.

 

Meer informatie: 
<span class="naam"><p><a href="http://lerarenopleiding.ehb.be/lo/contact">Contact</a><br /> <a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/lager_onderwijs.pdf">Brochure<br /></a><a href="http://lerarenopleiding.ehb.be/leraar-lager-onderwijs"></a><a href="http://lerarenopleiding.ehb.be/leraar-lager-onderwijs">Bachelor Lager Onderwijs</a><a href="/infodagen"><br />Infodagen</a> </p></span> <p><img src="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/logo-nvao-small.gif" alt="Logo NVAO"></p>
Opleidingscode: 
LOPBALOND