Bachelor Kleuteronderwijs

Naam volgens hoger onderwijsregister: 
Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs
Locatie: 
De driejarige Bachelor Kleuteronderwijs van het departement Lerarenopleiding leidt je op tot leerkracht voor de kleuterschool. Je begeleidt kinderen tijdens hun eerste stappen in het onderwijs en helpt ze de wereld te ontdekken.

Kiezen voor de bachelor Kleuteronderwijs aan de Erasmushogeschool Bussel (EhB) is een keuze met toekomst, want er is een tekort aan leerkrachten. Met het diploma bachelor kleuteronderwijs kun je zowel in het gewoon als in het buitengewoon onderwijs les geven. Ook kun je ermee aan de slag als GOK-leerkracht (Gelijke Onderwijs Kansen) of als zorgleerkracht.

Toelatingsvoorwaarden

Voor deze opleiding gelden de normale toelatingsvoorwaarden. Je kunt deze opleiding combineren met je werk. Als je al werkervaring hebt in onthaal- of peuterklassen, dan kun je een verkort traject van 120 studiepunten volgen.

Voor deze opleiding bestaat een aangepast traject waardoor je je werken en studeren kunt combineren.

Toekomstmogelijkheden

Na het afronden van deze opleiding van 180 studiepunten ben je in het bezit van een diploma bachelor Kleuteronderwijs.  In Vlaanderen en Brussel is er een grote behoefte aan leerkrachten voor het kleuteronderwijs. Alle afgestudeerden van de laatste vijf hebben snel werk gevonden. Na deze opleiding kun je de bachelor Lager Onderwijs volgen via een verkort traject van een jaar (63 studiepunten). Tot slot organiseert de EhB ook diverse interessante postgraduaten en bij- en nascholingen voor leerkrachten.

Programma

De meeste studenten volgen de bachelor kleuteronderwijs via een modeltraject van 180 studiepunten, gespreid over drie deeltrajecten. Elk jaar kent twee semesters en is opgebouwd rond verschillende modules. Na elk semester volgen een blokperiode en examens. Je kunt ook een persoonlijk traject te volgen, waarbij je de opleiding spreidt over meer dan drie jaren.  

Enkele opleidingsonderdelen uit het eerste deeltraject zijn:
 • Aangenaam leer- en leefklimaat
 • Ontwikkelen, leren en onderwijzen
 • Didactische kijker
 • Wiskunde
 • Nederlands
 • Frans
 • Wereldoriëntatie
 • Natuur
 • Ruimte - Niet levende natuur
 • Muzische Vorming
 • Lichamelijke opvoeding
Studenten Erasmushogeschool Brussel

In het derde jaar van je studie kun je kiezen voor een stage in het buitenland.

Kosten

Voor deze opleiding gelden de normale studiegelden.

Inschrijven

Je schrijft je in tijdens de infodagen of vanaf juni bij het studentensecretariaat van het departement (check eerst de zomersluiting). Voor deze opleiding geldt de normale inschrijvingsprocedure. 

 

 

Meer informatie: 
<p><a href="http://lerarenopleiding.ehb.be/lo/contact">Contact</a><br /> <a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/kleuteronderwijs.pdf">Brochure<br /></a><a href="http://lerarenopleiding.ehb.be/leraar-kleuter-onderwijs">Bachelor Kleuteronderwijs</a><a href="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/brochures14/kleuteronderwijs.pdf"><br /></a><a href="/infodagen">Infodagen</a> </p> <p><img src="http://www.erasmushogeschool.be/sites/www2.ehb.be/files/logo-nvao-small.gif" alt="Logo NVAO"></p>
Opleidingscode: 
LOPBAKLOND