Studentenvertegenwoordiging & Studie

De Erasmushogeschool Brussel wil jouw betrokkenheid en het engagement stimuleren en ondersteunen. Omdat een engagement als studentenvertegenwoordiger en het volgen van een lesprogramma in het hoger onderwijs veel inspanning van je vergt, wordt voorzien in een speciaal statuut.

Het statuut 'Studentenvertegenwoordiging & Studie' biedt studenten die een bestuursmandaat bekleden een aantal redelijke voorzieningen. Mogelijke voorzieningen zijn onder meer toegestane lesafwezigheid, verplaatsen van deadlines en examens binnen de zittijd.

Het statuut van studentenvertegenwoordiger moet je niet aanvragen. Het wordt je automatisch toegekend als je verkozen bent voor een bestuursmandaat. Heb je nood aan bepaalde faciliteiten? Ga dan langs bij je trajectbegeleider!

Als studentenvertegenwoordiger kun je jouw engagement ook verzilveren in credits. Dat kan door in te schrijven voor het opleidingsonderdeel 'Studentenparticipatie'. Het is een bijkomende stimulans en erkenning, maar is niet verplicht. Meer info vind je terug in de folder 'Studentenparticipatie & Studie' of op de website van jouw hogeschool www.ehb.be.

Redelijke Voorzieningen | Studeren met een functiebeperking | Topsport & studie | Studentenvertegenwoordiging & Studie